Vill du bli utmanad på riktigt?

Det är vad som händer på vårt 6 månaders utvecklingsprogram där 10 deltagare tagit sig an en riktig utmaning.
Programmet varvar 2 helgkurser med fysiska träffar var 3e vecka och videomöten varannan måndag. Under hela perioden kommer deltagarna använda varandra som buddys enligt ett schema för att stötta varandra i resan mot ett friare och mer harmoniskt liv. En av deltagarna, Christoffer Nyberg skrev ett blogginlägg kring starten.

Ämnet för dagen handlar om utmaningar.
Min förhoppning är att detta väcker tankar hos dig och att du börjar reflektera kring hur det känns inom dig när du står inför en utmaning. Tidigare har jag skrivit om comfort zone, vilket du kan läsa mer om HÄR och detta ämne vill jag säga är mycket likt just det.

För någon vecka sedan blev jag utmanad utav Daniel, en relativt enkel utmaning men ack så motståndskraftig från min sida. Den handlade kort och gott om att jag skulle dansa i 10-15 sekunder, och filma det. Sedan skicka det tillbaka till vår gemensamma grupp. Kort, koncist och inte speciellt krävande. Det till trots så upplevde jag motstånd i att utföra utmaningen.

Tankar som flög omkring inom mig var allt från vilken låt och dans jag skulle göra till att fundera på vad de andra i gruppen skulle tycka om dansen, och främst mig. Många tankar, många jobbiga tankar. Den egentliga utmaning låg i att jag skulle ta mig utanför min comfort zone. När jag väl insåg att utmaningen var just detta, fanns det inte längre några val. Jag skulle bara genomföra utmaningen på en gång!

Efteråt, när jag var klar med utmaningen, och skickat videon kände jag en lättnad, både över att ha gjort utmaningen men också över att jag besegrade min egna motståndskraft. Denna motståndskraft har jag upplevt flera gånger i mitt liv, och jag kommer uppleva den igen. Det jag däremot har blivit bättre på sedan något år tillbaka är att faktiskt gilla den känslan. Den talar om för mig när jag står inför en mental utmaning som jag behöver övervinna.

MindClub har hjälpt mig mycket med att ta mig utanför comfort zonen, och det är så enkelt att desto fler gånger jag gör det, desto enklare blir det för mig att ta mig an den igen. Med det sagt vill jag uppmana dig till att reflektera kring när och varför du känner motstånd inom dig när du står inför en utmaning. Reflektera även kring hur det känns de gånger du genomför utmaningen, motståndet till trots. Reflektera också kring hur det känns när du inte genomför den. Döm inte dig själv, reflektera utan att vara dömande.

Utmaningen kan vara att ta sig till gymmet, skaffa nya bekantskaper, dansa bland folk, fråga om hjälp eller vad som helst du tycker vara utanför din comfort zone. Kanske behöver du reflektera över vad som ligger utanför din comfort zone, och varför det är så? 

Varma kramar / Christoffer Nyberg (blogg)

Info om nästa 6 månaders program, anmäl intresse här >>

Sammanfattning 2017

Välkommen att följa med på MindClubs resa, hur vi går från ide till drömmen att skapa en plats, ett slags "mentalt gym" optimerat för välmående.

Ny, läs historien om hur MindClub startades här >>

I bloggen samlar vi de bästa artiklarna inom mentalt välmående och händelserna under resan. Här sammanfattar vi 2017 med följande frågor och milstolpar.

Vi nådde följande milstolpar 2017 och firar upplevelsen med er! 

"Ett mycket välorganiserat forum för att möta nya människor (som du snabbt kommer nära), där du får utrymme att reflektera och göra en "check-in" med var du är i livet och var du vill vara. Det är en möjlighet att bli medveten om vad som är viktigt för dig framåt och dig som vill utforska sin mentala resa." / Deltagare


Hur utvärderar du ditt 2017? Här kommer fem frågor du kan ställa dig själv:

  1. Om du skulle beskriva ditt år med tre ord, vilka skulle det vara?
  2. Vilken händelse, kommer du att berätta för dina barnbarn om?
  3. Vilka personer var ditt främsta stöd under året, någon speciell?
  4. Vilket råd skulle du ge till dig själv i början av året om du kunnat?
  5. Vad behöver hända för att det kommande året ska bli det bästa året?


Vad väntar 2018?
 
Den stora nyheten för i år är att vi satt ihop en 6 dagars kurs till Spanien>>  och kurserna i Stockholm fortsätter med vår intention är att fortsätta få fler individer och företag att växa genom medvetenhet för en bättre värld.
/ Team MindClub

Framtiden är vår

Tror vi på samma framtid?
Vi lever idag i ett allt mer individualiserat samhället där det finns ett uttryckt behov av kontinuerlig personlig utveckling. Allt mer ansvar läggs på individer att prestera för att vara en del av samhället och många känner att det är svårt att hitta sig själv på egen hand och skapa någon slags 'balans' i livet.

Vi har svårt att hinna med vardagen mellan alla 'viktiga' beslut och saker vi måste, ska och borde göra. Många av oss drar sig för att pröva nya saker då vi lätt upplever att 'ribban är för hög' samtidigt som ledarskapskurser och privat coaching snabbt blir alltför kostsamt. Men även de som har erfarenhet från dessa aktiviteter upplever att de positiva effekterna försvagas över tid och likt kondition behöver underhållas. 

Vi tar höjd när vi lyfter andra
Vi tror på att agera annorlunda. Vi tror att handlingar är det som gör verklig skillnad i våra liv. Med oss tar du kontroll över ditt liv och blir den bästa versionen av dig själv.

MindClub handlar om att fylla tomrummet som skapats mellan opersonliga yogastudios, stela psykologer, coola gym och traditionell lagidrott. Vi har skapat en plats för oss som är trötta på alla måsten på den perfekta relationen, krav på det viktiga chefsjobbet och behovet av de ytliga bekantskapskretsarna. 

För att få effekterna hållbara över tid har vi designat MindClub som ett mentalt gym där du gör resan med andra för att inte falla tillbaka i gamla mönster. Med oss finns det plats att växa med andra, nå dina mål och skapa den framtid som du och dina nära mår bra av. 

Till hjälp har vi framstående förebilder inom personlig utveckling som vi baserar vårt innehåll på. Tillsammans med kbt, neurologi och mindfulness har vi tagit fram konkret teori och praktik för att bättre förstå och kunna leda dig själv, den rationella hjärnan och det emotionella hjärtat. 

  • Eckhart Tolle, vara i nuet istället för ältande (dåtid) eller oro (framtid)
  • Simon Sinek, hur du lever ditt varför, trigga dina må bra hormoner 
  • Brene Brown, kraften i sårbarhet, skapa äkta relationer
  • Anthony Robbins, leva våra mänskliga behov, våga ta action


Med oss tränar du proaktivt för att må bättre. / Team MindClubKontakt

Maila oss:  info@mindclub.se
Telefon: 073-0813047

Norrsken House
Spårvagnshallarna
Birger Jarlsgatan 57C, Fack 66
113 56 Stockholm