Historien bakom MindClub 

Året är 1991, en kall decembermorgon boardar jag och mina föräldrar det SAS plan som ska ta oss från Arlanda till Warszawa för att fira jul med släkten. Jag är sex år gammal och hamnar med mina föräldrar långt fram på rad sju, plats C,D och E. Planet tar fart, vi lyfter, allt verkar till synes normalt, lutar mig bakåt i stolen, men mitt i stigningen hörs en smäll, planet skakar till, vad var det där? Kort därefter hörs en till smäll, båda motorerna är utslagna. Jag tittar på mina föräldrar och som litet barn förstår jag att något är fel, rejält fel. Till skillnad från vad vi är vana att se på film så utbryter en tyst panik i planet, inga skrik, vi alla ovetandes om vad som är på väg att hända.
I all ovisshet hör vi flygvärdinnan i högtalarsystemet säga att vi behöver böja oss framåt, skydda våra huvuden med händerna, vi kommer kraschlanda...

Vad säger man som förälder till sitt barn i den här situationen?

Tankarna snurrar, jag drar åt bältet, hukar mig framåt, sluter mina ögon och vet inte om jag drömmer eller om mitt liv snart är över, planet slår i marken med en rejäl smäll, saker kastas omkring, allt blir svart för en stund. Jag öppnar sakta ögonen, känner doften av frisk luft blandat med fotogen mot ansiktet, knäpper loss mig själv, bland sönderslitna stolar och öppnade resväskor vandrar jag omtöcknad ut genom ett stort hål i flygplanskroppen. Väl ute på åkern står jag själv i snön, utan att veta hur det gått för mina föräldrar och de andra ombord.
Där väcks en drömlik känsla av tacksamhet, att vara vid liv, att fortfarande leva, att få en andra chans samtidigt som det känns väldigt overkligt...

Utifrån min uppväxt med polska föräldrar, nyfikenhet och flygkraschen Gottröra där alla 128 passagerare överlevde har jag sett hur olika erfarenheter påverkat mitt välmående, mina föräldrar och alla runt omkring. 

Men det är inte förens som 16 åring när jag sitter hemma i Gävle och läser Expressens mittuppslag "10 år efter kraschen" där man intervjuat sextio överlevande passagerare som jag ser ett tydligt mönster. Ganska exakt hälften hade efter olyckan fått ett markant bättre liv, vågat leva mer obehindrat, blivit mer levande, vågat fånga sin passion medan den andra hälften hade fått ett "sämre" och mer begränsat liv fyllt med rädslor och ett negativt synsätt på det mesta.

Hur kan det komma sig att vi varit med om exakt samma händelse men med två helt olika utfall? 
Hur skulle fler kunna känna sig mer levande och obegränsade utan att behöva gå igenom ett omfattande trauma?
Två frågor som fick mig fascinerad att vilja förstå varför vi människor gör som vi gör och vad vi behöver för att kunna påverka våra liv.
/ Daniel Brodecki, Grundare av MindClub
Varför MindClub startades

2014 tackade jag ja till att delta i SVTs satsning Kärlekskoden där vi genomgick omfattande vetenskapliga experiment inom psykologi, forskning och relationer med Henrik Fexeus som programledare. Utifrån alla erfarenheter öppnades min värld av förståelse, självinsikten och kunskaper som fler skulle få ett bättre liv av om de appliceras på rätt sätt. Insikterna fick mig att starta podcasten ”Kärleksroast” där vi under temat ”kärlek och relationer” intervjuade experter för att sprida kunskapen och verktygen vidare. Trots att vi hade ett lyssnarantal på över 35000 personer kände jag starkt att något saknades för en verkligen livsförändring. 

Det fysiska mötet saknades, möjligheten att spegla sig i andra, att få input, ge feedback, verkligen på djupet integrera och applicera de "smarta" verktygen i livet, att säga saker till andra i förtroende och dela resan med andra för att inte halka tillbaka i gamla fotspår.

Behovet utgjorde startskottet för MindClub, en plats, ett "mentalt gym" där vi tillsammans går från tanke till handling med hjälp av rutiner, forskning och gemenskap som förebygger ensamhet, stress och bristande självinsikt. 

MindClubs vision är att få människor att växa

  • Att ge människor trygghet, kunskap och verktyg för att bolla sina jäktiga liv, rädslor, dagliga relationer och utmaningar.

  • I större skala medvetet kunna välja sina handlingar och hur deltagarna vill respondera på dessa tankar genom närvaro och ett icke dömande.

  • Medvetandegöra känslor och handlingar både privat och arbete för att kunna genomföra positiva förändringar i god tid.

  • Skapa en community där vi stöttar varandra med tillhörighet och uppföljning som skapar framgång och meningsfullhet över tid.

  • Främja lugn och harmoni i vardagen, en känsla av kontroll över sin situation, liv och relationer till sin omgivning.

Vi tar höjd när vi lyfter andra

Många vittnar om att de känner sig vilsna, otillräckliga och upplever det svårt att navigera bland livscoacher, tillfälliga dieter, quick fix lösningar, självhjälpslitteratur och hitta dig själv kurser. Min erfarenhet efter att ha jobbat med ledarskapsutveckling i 6 år, plöjt otaliga kurser och ted talks inom personlig utveckling, självledarskap och mindfulness är att många oftast vet VAD som behövs göras men inte HUR vi ska kunna gå från tankar till handling är det som är absolut svårast.

Jag menar, hur många har inte tänkt på att gå till gymmet, men faktiskt inte gått? Hur mycket mer har du inte fått ut när du tränat tillsammans med fler eller gått på pass? Hur känns det inte när någon genuint frågar dig hur det går med de mål du satt upp eller de förändringar du vill göra? 

Med oss hittar du riktning, känner dig tillräcklig, lyssnar på dina behov och i mötet med andra finner du ditt inre välmående, trygghet och fokus med: 

Nätverksträffar – ger trygghet, tillhörighet och uppföljning som skapar förändringar och meningsfullhet över tid.

Kurser – ger nya perspektiv, kunskap och verktyg för att bolla våra jäktiga liv, rädslor, dagliga relationer och utmaningar tillsammans med andra likasinnade.

Företag – ger dagens moderna företag möjlighet till framgång, kunskap och verktyg för välmående personal genom anpassade workshops och träningsprogram.

Du kanske känner igen några av dessa framstående förebilder inom personlig utveckling som vi baserar delar av vårt innehåll på. Tillsammans med kbt, neurologi och mindfulness har vi tagit fram konkret teori och praktik för att bättre förstå och kunna leda dig själv, den rationella hjärnan och det emotionella hjärtat. 

  • Eckhart Tolle, vara i nuet istället för ältande (dåtid) eller oro (framtid)
  • Simon Sinek, hur du lever ditt varför, trigga dina må bra hormoner 
  • Brene Brown, kraften i sårbarhet, skapa äkta relationer
  • Anthony Robbins, leva våra mänskliga behov, våga ta actionKontakt

Maila oss:  info@mindclub.se
Telefon: 073-0813047

Norrsken House
Spårvagnshallarna
Birger Jarlsgatan 57C, Fack 66
113 56 Stockholm